Ga je een ander huis kopen? Of het nu je eerste woning is of niet, er zijn een aantal zaken heel belangrijk. Dit gaat natuurlijk om een enorm grote aankoop. Je wilt er het liefst jaren blijven wonen en in je huis moet je jezelf thuis kunnen voelen. Waar let je op?

Een huis kun je verbouwen, de locatie niet
Waar wil jij graag wonen? Op een rustige plek of houd je wel van de drukte van de stad? Bedenk dit allereerst. Een woning vind je waarschijnlijk wel. En natuurlijk moet die groot genoeg zijn en aan je wensen voldoen, maar veel kun je ook later nog wel realiseren. Is de badkamer niet mooi, dan verbouw je hem. Vind je de slaapkamers te groot, dan zet je er een wand tussen. Is de tuin veel te strak, dan ontwerp je een nieuwe tuin. Dat is allemaal wel op te lossen, maar de locatie van de woning, daar moet je het echt mee doen. Dus bekijk die vooral heel erg goed.

Houd rekening met je budget
Een beetje flauw misschien deze tip, maar toch heel noodzakelijk. Vooral om jou te behoeden voor teleurstellingen. Je kunt wel gaan zoeken naar allerlei droomhuizen, maar stel dat je verliefd wordt op die ene woning? Dan kun je hem soms niet meer uit je hoofd zetten. Alles wat je daarna nog ziet is minder leuk Maar ja, er hangt een te hoog prijskaartje aan. Selecteer tijdens het zoeken daarom zeker ook op de prijs. Bezichtig en bekijk alleen woningen die jij kunt betalen.

Bekijk meerdere huizen
Nogmaals: het kopen van een huis is een grote stap. Ga dus niet over een nacht ijs. Heb je een huis bezichtigd en ben je best enthousiast? Bezoek dan toch nog een of twee andere woningen en vergelijk. Is dat ene huis toch nog steeds de topper voor jou, dan weet je dat na een paar bezichtigingen des te beter.

Neem een expert mee
Niet iedereen heeft verstand van huizen. Ga jij een woning bekijken, waar let je dan op? Hoe je de slaapkamer leuk kunt inrichten en hoeveel kastjes de keuken heeft? Zorg ervoor dat er ook iemand meegaat die naar de praktische zaken kijkt. Dat kan een aankoopmakelaar zijn, maar ken je zelf iemand die daar heel geschikt voor is, dan is dat natuurlijk ook prima.

Categories:

Tags:

Comments are closed